Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bjud vännerna på smarrigaste pizzan med smak av medelhavet

Gör din egna supergoda pizza. Denna hemmagjorda variant får sina gudomliga smaker från citron, grönkål och kapris och kommer garanterat bli en återkommande favorit.

Foto: Instagram @Dietistensval

Testa det goda receptet redan till helgen! Smaklig måltid!

Citron- och grönkålspizza med kapris

Citron- och grönkålspizza med kapris

Vill du att det ska gå snabbt att laga middag,  hittar du tre snabbtips sist i receptet.

Du behöver: 

500 g blomkål

2,5 dl mandelmjöl

4 ägg

100 g färskost (typ Philadelphia)

5 potatisar

150 g fetaost

100 g grönkål

1 dl kaprisbär

1 citron

2 msk citronjuice

1 dl färsk basilika

rapsolja

1 tsk oregano

1 tsk timjan

1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

1 tsk chiliflakes

1 tsk honung

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Dela blomkålen i mindre bitar, spara blasten och lägg blomkål i en mixer och mixa tills risliknande konsistens (mät så det blir ca 1 liter blomkålsris). Blanda blomkålsris med mandelmjöl, oregano, salt och peppar. Knäck ner ägg och rör om ordentligt. Låg degen vila ca 10 min.

Bred ut degen med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 15 min eller tills bottnen har fått en fin gyllene färg. Låt svalna lite.

Bred färskost på bottnen. Skiva potatis tunt och lägg på pizzan ihop med smulad fetaost. Riv grönkål i mindre bitar och skiva citronen tunt och fördela på pizzabotten. Strö över chiliflakes och kaprisbär och ställ tillbaka i ugn ca 10-15 minuter.

Medan pizzan är i ugnen: Mixa en näve basilika med en klyfta vitlök, citronjuice, 0,5dl olja, honung och smaka av med salt och peppar.

Servera pizzan nygräddad och ringla över basilikaoljan (eller snabbvarianten: färdig pesto!).

Snabbtips 1: Köp färdigt blomkålsris

Snabbtips 2: Köp färdig pesto och ringla på pizzan

Snabbtips 3: Lägg fyllningen på tortillabröd och grädda ca 10 min i ugnen

Recept: Dietistens val

Foto: Dietistens val

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!