Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Chiapudding med frukt, bär och mandelsmör

Här kommer ett tips för en perfekt start på dagen! Hanna Göranssons Chiapudding med frukt, bär och mandelsmör.

Foto: Hanan Göransson/Metro Mode

Ingredienser
4 1/2 msk chiafrön
2 1/2 dl fet, rinnande kokosmjölk
1 nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
1 nypa örtsalt
Nötsmör, frukt & bär till topping

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en burk. Rör runt väl så att chiafröna blir helt täckt av vätska. Ställ i kylskåpet med lock på, rör gärna om någon gång då och då den första halvtimme. Låt sedan stå över natten. Servera med valfri topping.

Fri från:
Raffinerat socker, gluten, mejeriprodukter och ägg. För att göra den nötfri tar du bara bort nötsmöret.
OBS! Vissa chiafrön suger upp mindre vätska än andra, rör om då och då under första timmen och se hur den artar sig, om du tycker den verkar lite för lös häller du bara i lite mer chiafrön. Du kan också addera lite mer chiafrön dagen efter och vänta 20 minuter så att dom hinner absorbera vätska.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!