Nöje

De är världens yngsta dollarmiljardärer – så lever Alexandra och Katharina Andresen

Som storägare till investmentbolaget Ferd kan 21- och 22-åriga Alexandra och Katharina Andresen titulera sig världens två yngsta dollarmiljardärer. Vi har tagit en titt på hur livet ser ut för de två stenrika norska systrarna.

Foto: Instagram/@alexandraandresen & @kgandresen

Alexandra och hennes ett år äldre syster Katharina äger 42 procent var av det över hundra år gamla familjeimperiet Ferd. Pappa Johan Andresen överförde 84 procent av investmentbolagets ägarskap till sina döttrar redan för 10 år sedan. I dag är de båda systrarna värda 1,2 miljarder dollar var, enligt Forbes. Familjerikedomarna kommer till stor del från tobaksmärket Tiedemanns som såldes för nära 500 miljoner dollar år 2005, skriver Veckans Affärer.

The Ferd owners?? Photo by: Frédéric Boudin

Ett inlägg delat av Alexandra (@alexandraandresen)

Men även om Alexandras och Katharinas Instagramkonton vittnar om att det ryms en hel del häftiga resor och lyxig shopping i tjejernas vardag (de har ju ändå tillräckligt med pengar för att leva extremt flådiga liv) så verkar de uppfriskande nog som två jordnära tjejer. Alexandra satsar allt på sin stora passion ridning (hon är trefaldig norsk juniormästare i dressyr) medan Katharina, enligt Forbes, för tillfället pluggar på Amsterdam University College.

Cuddles after arriving here at the European Championship?

Ett inlägg delat av Alexandra (@alexandraandresen)

Det blir spännande att se hur systrarna väljer att förvalta sina positioner och förmögenheter i framtiden. Katharina har tidigare sagt att hon hoppas på att kunna vara involverad i olika projekt på Ferd, särskilt inom socialt entreprenörskap. Tills dess skrollar vi igenom deras Instagramflöden och konstaterar att Katharinas och Alexandras liv till största del verkar bestå av djur, vänner, familj, resor och shopping, det vill säga, samma som för väldigt många andra 20-åriga tjejer – minus miljarderna på banken…

Wouldn’t mind being back in Greece right now☔️❄️? #wisheverydaywassummer

Ett inlägg delat av Alexandra (@alexandraandresen)

Gukky

Ett inlägg delat av Katharina G. Andresen (@kgandresen)

Familia

Ett inlägg delat av Alexandra (@alexandraandresen)

Needed a change ??

Ett inlägg delat av Katharina G. Andresen (@kgandresen)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!