Den nya Delicatovåfflan är allt vi älskar – så gör du den på våffeldagen!
Det är Delicato som kommer med nya mumsiga nyheter – inte minst till våffeldagen som är på söndag! Nu kan du imponera på dina vänner med en helt ny och svårslagen våffelkombination – vi snackar om Delicatovåfflan!
Delicato, som tillverkar konditorivaror, är kanske mest omtalat för sina Delicatobollar, men nu tar de konceptet ett steg längre! Gillar du våfflor och choklad? Då kommer du troligen älska den nya kombinationen – Delicatovåfflan! Det enda du behöver utöver våffelsmeten är två Delicatobollar! Smula ner bitar av chokladbollarna, blanda ner i smeten och grädda!
–För den ivrige kan våfflan ätas i sin enkelhet, men jag föredrar att rulla ihop våfflan tillsammans med glass, grädde och en till Delicatoboll – eftersom att more is more, vilket lindrar även det mest svårstillade sockerbegäret, berättar Sofia Brandberg som är marknadschef på Delicato.
Sugen på våffelfrukost på söndag? Bjud över vännerna och imponera med Delicatovåfflan!
Så här gör du (ca. 4-6 våfflor)
Du behöver:
- En sats våffelsmet
- Två Delicatobollar
1. Sätt på ditt våffeljärn på medelhög värme.
2. Ta två Delicatobollar och smula ner dem i mindre bitar.
3. Häll i våffelsmet i järnet och smula över Delicatobollarna. Täck sedan chokladsmulorna med mer smet!
4. Stäng järnet och ha koll tills våfflan är gyllenbrun!
5. Voilá! Du har gjort en Delicatovåffla, toppa med bär, glass eller grädde!