Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Oväntad forskning: Du är som mest attraktiv på krogen efter bara EN drink

De flesta som dricker alkohol har nog upplevt att alla runt omkring på krogen bara ser bättre och bättre ut ju fler drinkar vi beställer in. Men forskning menar att det även funkar tvärtom: En drink är max för att du ska uppfattas som mest attraktiv av andra.

sexandthecity

I en studie ställde 40 universitetsstudenter från University of Bristol upp på att bli fotograferade under tre situationer: som helt nyktra, efter att ha druckit en drink och efter att ha  druckit två drinkar. Därefter fick en annan grupp (som inte hade druckit något alls) gradera hur attraktiva de tyckte att personerna på bilderna var. De fick se 1) den nyktra bilden bredvid bilden efter ett glas och 2) den nyktra bilden bredvid bilden efter två glas.

 

Fotona som tagits efter en drink ansågs mer attraktiva än de helt nyktra bilderna. Men där slutade den uppåtgående trenden, efter två drinkar tyckte betygsättarna att personerna på de nyktra bilderna var mer attraktiva. Forskarna tror att det här resultatet beror på flera saker. Några av anledningarna kan vara att personerna på bilderna hade större pupiller och lite rosigare kinder efter en drink (något som ofta anses ge ett mer attraktivt utseende), jämfört med i det helt nyktra tillståndet.

 

Den rosiga lystern försvinner dock redan efter den första drinken. Ansiktet ser dessutom mer avslappnat och inbjudande ut efter att vi druckit det där första glaset, men det förändras snabbt till att bli för avslappnat ju mer alkohol vi dricker. Resultatet måste såklart tas med en nypa salt, speciellt när det handlar om en så pass liten forskningsstudie – men slutsatsen vi drar är i alla fall att mer inte alltid är bättre.

 

Foto: Sex and the City/HBO
Källa: Livescience.com 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!