Nöje

Dyka bland hajar och barriärrev? 8 ställen du inte får missa under havsytan!

Att resa och upptäcka världen är något som står högt upp på mångas önskelista. Troligen innebär det en längre resväg och en dyrare kostnad att ta sig utanför Europas gränser – men vi lovar, det är det värt. 

ocean Foto: Jan Traid & Milos Prelevic/ Unsplash

Många har respekt för havet och kan känna sig rädda för att prova på att dyka. Men vi alla har väl sett någon dokumentär på tv om livet under ytan och förbluffats över hur vackert det är? Får du chansen – ta den! Vid ett provdyk får du bra hjälp av en erfaren dykare som förklarar hur du ska gå tillväga. Efteråt kan vi lova att du har ett minne för livet och vem vet, kanske blir det din nya hobby? Spana in våra bästa tips på de åtta mest sevärda dykplatserna i världen!

Källa: Wellandgood

Kona, Hawaii

Kona, Hawaii

Vill du dyka med rockor? Då är det här rätt ställe för dig! Här kan du få möjligheten att se rockor på nära håll – som är uppåt 50 år gamla och fyra meter långa! För den som inte vågar dyka kan man istället snorkla.

Foto: REX

Nästa bild
The Great Berrier Reef, Australien

The Great Berrier Reef, Australien

I norra delen av Australien i Queensland finner du ett av världens mest sevärda dykställen. Många backpackers stannar här för att utforska havslivet. Här kan du dyka fritt om du har dykcertifikat och är du extra modig finns det även möjlighet att dyka i mörkret. Under ytan kan du bland annat stöta på hajar, de kända nemo-fiskarna, rockor och ett makalöst korallrev.

Foto: REX

Nästa bild
Oslob, Cebu

Oslob, Cebu

På ön Cebu i Fillipinerna har du chans att simma med valhajar. Valhajarna har blivit vana att matas av besökare och kommer därför till stranden varje dag. Om du tar du dig hit är du därför inte heller den enda på plats, men ligger det högt upp på din önskelista är detta besök oslagbart! Och dessutom behöver du inte vara rädd! Trots storleken är valhajen helt ofarlig och lever på plankton.

Foto: Adam Brill / Alamy

Nästa bild
Socorro Islands, Mexico

Socorro Islands, Mexico

Har du dykt flera gånger och känner dig trygg och säker under vattnet? Dessa små paradisöar benämns som Mexikos lilla Galapagos och består av fantastisk natur. Då det kan vara stora vågor och starka strömmar i vattnet är det extra viktigt att du som dyker är erfaren. Knölval, valhaj, hammarhaj, rockor och delfiner är några djurarter som du kan stöta på när du simmar i havet.

Foto: Franco Banfi/Nature Picture Library/IBL

Nästa bild
Los Tuneles, Galapagos

Los Tuneles, Galapagos

I paradiset Galapagos finner du det ultimata djurlivet och en fantastisk miljö som är populär bland naturfotografer. Här kan du bland annat träffa havssköldpaddor, sälar och söta pingviner.

Foto: Tui De Roy/Nature Picture Library/IBL

Nästa bild
The Tiputa Pass, Franska Polynesien

The Tiputa Pass, Franska Polynesien

En resa till glittrande vatten och ett vackert landskap tackar vi inte nej till. På Rangiora i Franska Polynesien finner du den rätta platsen för dykning: The Tiputa Pass. Grå revhajar, delfiner, rockor och hammarhajar är några djur du kan se. Här kan du vara både nybörjare och erfaren dykare.

Foto: REX

Nästa bild
Lembeh Strait, Indonesien

Lembeh Strait, Indonesien

Känner du dig mer sugen på att se vad som bor på havets botten? Till Lembeh Strait kommer många undervattensfotografer för att lyckas fånga de mest speciella djurarterna på bild, och titta vad vackra bilder! Här kan du bland annat se sjöhästar, bläckfiskar, mantisräkor och så klart mycket mer.

Foto: REX

Nästa bild
Sipadan Island, Malaysia

Sipadan Island, Malaysia

Utanför kusten vid Borneo finner du ön Sipadan – en liten men magisk ö. Här får du en unik dykupplevelse belägen nära en kritvit sandstrand. Sköldpaddor, fiskar och hajar är några djur du kan se.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!