Enkla (och galet goda) nutellagrottor med rostade kaffebönor
Utmana den klassiska hallongrottan genom att fylla dina mördegskakor med krämig nutella. Sätt pricken över i:et genom att strö över rostade kaffebönor och låt sedan ugnen göra jobbet. Ut kommer de ljuvligaste av småkakor!
Nedan hittar du receptet som du enkelt snor ihop på en kvart! Förvara småkakorna i en omsluten burk i skafferiet, eller frys in dem för bästa hållbarhet.
Recept & foto: Cassandra Lundgren
Ingredienser
Du behöver:
200 g smör
4 – 5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
100 g nutella
100 g rostade kaffebönor
Fotograf: Cassandra Lundgren
Sätt samman
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser förutom socker.
Rör ihop mjukt smör och socker.
Häll i de torra ingredienserna och knåda till en smidig deg.
Rulla små bollar och placera i kakform. Tryck ”hål” i varje kaka och fyll varje med ½ tesked nutella.
Mortla rostade kaffebönor och strö över.
Baka i ugnen i ca 12-15 minuter tills kakorna fått fin färg.
Fotograf: Cassandra Lundgren
Toppa med rostade kaffebönor
Rostade kaffebönor:
Sätt ugnen på 220 grader.
Sprid ut bönorna på en bakplåtsklädd plåt.
Rosta ca 15 – 25 minuter beroende på om du vill ha mellan eller mörkrost.
Ju längre du rostar ju mörkare rost får du.
Fotograf: Cassandra Lundgren
Servera med en krämig kaffedrink
Gillar du “more is more” så servera kakorna i kombination med en god och svalkande kaffedrink.
KÖPFotograf: Cassandra Lundgren