Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Fest igår? Här är 4 genialiska drycker som lindrar din baksmälla

En härlig festkväll är alltid kul men dagen efter är det inte lika roligt. Det absolut bästa tipset för att undvika en bakfylla är att dricka varannan vatten, men glömde du bort det kommer här fyra tips på drycker att dricka dagen efter.

Foto: Unsplash

Att vi blir bakfulla dagen efter vi druckit alkohol beror bland annat på att kroppen blir uttorkad. Därför är det bästa att försöka dricka mycket dagen efter för att lindra baksmällan. Här är 4 drycker som kan göra att du mår bättre.

1. Vatten
Det absolut bästa att dricka dagen efter är självklart vatten. Du är uttorkad och din kropp behöver vatten för att återhämta sig. Bästa tipset är att se till och dricka flera glas direkt när du kommer hem så kommer du förhoppningsvis må lite bättre på morgonen.

2. Äppeljuice
Om du inte är sugen på vatten och känner för något mer sött är äppeljuice din hjälte. Forskning har nämligen visat att äppeljuice fungerar jättebra mot uttorkning, till och med bättre än vätskeersättning. Eftersom baksmällor ofta kommer av att vi är uttorkade så är äppeljuice ett bra val!

3. Sprite
Om du är sugen på en kolsyrad dryck så är Sprite den bästa att välja. En kinesisk studie har kommit fram till att det kanske inte är själva alkoholen som ger oss symptom som illamående och huvudvärk utan att det istället är kroppens sätt att bryta ned alkoholen som gör det. Efter att ha undersökt 57 olika drycker kom de fram till att drycker som innehöll lime och citron (som Sprite) var de som bäst hjälpte kroppen att bryta ned alkoholen. På så sätt är Sprite den bästa läsken att dricka dagen efter.

4. Pepparmintste
Om du känner för något varmt dagen efter är det pepparmintste du ska satsa på. Enligt forskning är pepparmint te jättebra mot illamående och magont.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!