Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Fixa julkänslan – här är Europas bästa julmarknader 2019

Fånga julkänslan med en kopp varm choklad i handen, en pepparkaka i den andra och strosa omkring bland mysiga stånd. Här har vi listat några av de populäraste julmarknaderna i Europa! 

Foto: Simon Tang/REX & REX 

Är du, precis som oss på Metro Mode, riktiga julälskare? Snart är december här och det är dags att fira in julen. Kanske har du en weekend planerad under julmånaden? December kommer för oss på redaktionen bestå av massa julmys, långa promenader och såklart flera besök till härliga julmarknader. Har du chansen att fånga julkänslan utanför Sveriges gränser? Då borde du spana in nedan där vi listar de bästa julmarknaderna i Europa. Men du behöver faktiskt inte åka så långt för att få en maxad julkänsla. Befinner du dig i Stockholm under julen?

Källa: Expressen

Julmarknad i Tallin 2018

Julmarknad i Tallin 2018

På Rådhustorget och i gränderna i gamla stan i Tallinn kan du besöka en extra mysig julmarknad. Här kan du träffa tomten, höra härlig julmusik, strosa bland stånd som säljer brända mandlar, glögg och annat smått och gott.

Öppet: 24 november – 5 januari.

Se mer här!

Foto: IBL

Nästa bild
Julmarknad i London 2018

Julmarknad i London 2018

Är du i London under julmånaden måste du besöka Winter Wonderland som ligger i Hyde Park vid Hyde Street Corner. Här finns en stor skridskobana, karuseller, julcirkus och mysiga stånd där du kan köpa både mat och dryck. Strosar du runt med en varm choklad i handen så lovar vi dig att du kommer i julstämning!

Öppet: 22 november – 6 januari.

Se mer här!

Foto: Matthew Chattle/REX

Nästa bild
Julmarknad i Prag 2018

Julmarknad i Prag 2018

Har du vägarna förbi Prag i Tjeckiens huvudstad bör du besöka torget i gamla stan och Wenceslastorget. Se den vackra stora julgranen och njut av den medeltida atmosfären. Gillar du fisk borde du också prova på den traditionella fisksoppan – fisk är nämligen vanligt på julbordet i Tjeckien.

Öppet: 30 november – 6 november.

Se mer här!

Foto: Valentin Wolf / imageBROKER/REX/Shutterstock

Nästa bild
Julmarknad i Berlin 2018

Julmarknad i Berlin 2018

Berlin går all in på julen och har uppåt 60 stycken olika julmarknader. I slottet Charlottenburg hittar du en av de mest populära. Här kan du se slottets utställningar samtidigt som du kan äta och dricka gott – och såklart julhandla!

Marknaden på Gedächtniskirce är också värd att spana in. Här kan du ta bild bredvid den 20 meter långa julgranen och strosa runt bland över 150 olika stånd!

Öppet: 25 november – 31 december.

Se mer här!

Foto: Simon Tang/REX

Nästa bild
Julmarknad i Stockholm 2018

Julmarknad i Stockholm 2018

Får du besök under julmånaden måste du ta ditt sällskap till Gamla stan i Stockholm! Här fångar du julkänslan och kan njuta av den fina miljön med de små röda stånden samtidigt som du kan dricka varma drycker, knapra på pepparkakor och julshoppa. Helt klart värt ett besök!

Öppet: 24 november –23 december

Se mer här!

Foto: Peter Nordahl / IBL

Nästa bild
Julmarknad i Wien 2018

Julmarknad i Wien 2018

Befinner du dig i Wien bör du besöka Rathausplatz där du kan smaka på julgodis, dricka varma härliga drycker och fynda julklappar till dina nära och kära. Här finns även en isrink och karusell.

Platserna Maria-Theresen-Platz och Altes AKH är också populära juldestinationer för den som är ute efter att fånga julkänslan.

Öppet: 17 november – 26 december.

Se mer här!

Foto: Eye Ubiquitous/REX/Shutterstock

Nästa bild
Julmarknad i Köpenhamn 2018

Julmarknad i Köpenhamn 2018

Marknaden på Tivoli lockar varje år många besökare och här träder du in i en riktig julvärld som fångar julstämningen till max. Träffa tomten, åka attraktioner och njut av god mat och dryck.

Öppet: 17 november – 31 december.

Se mer här!

Foto: REX

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!