Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskare: “4 saker alla lyckliga par gör varje dag”

Vad är hemligheten bakom ett lyckat förhållande? Det finns faktiskt flera forskningar på det här ämnet och forskare har kommit fram till att det finns fyra saker alla par i lyckade och långa förhållanden gör.

Foto: Instagram @johanneshuebl/@theflowerbx

1. De delar på sysslorna
Enligt en forskning gjord av Pew Research Center håller par som delar på disken oftare ihop än de som inte gör det. En annan studie visade också att de par som delade på sina sysslor hade bättre sex än de par där det bara var en som gjorde allt. Kanske dags att sluta bråka om disken och istället hjälpas åt.

2. De ändrar sina rutiner
Går ni till samma restaurang varje gång ni har dejt? Lagar ni samma mat? Eller har ni en specifik “dejtdag”? Det är lätt hänt att livet blir slentrian. Lyckliga par bryter oftast sina vanor och hittar på nya saker tillsammans. Det finns forskning som visar att när vi gör nya saker så aktiveras ett belöningssystem i hjärnan som påminner om känslan av att vara förälskad. Kanske dags att boka in något oväntat med din partner.

3. De har egentid
Nycklen till ett lyckat förhållande? Att ni spenderar tid ifrån varandra. Det är i alla fall vad ett forskningsteam vid University of Michigan har kommit fram till. De undersökte 373 gifta par och kom fram till att den främsta anledningen till att ett par var olyckliga var att de inte hade någon egentid. En spadag med dina bästa vänner låter kanske inte så dumt?

4. De bråkar
Många tror kanske att det bara är olyckliga som bråkar ofta, men så är inte fallet. En studie har kommit fram till att par som regelbundet har små bråk hamnar i färre stora bråk än de par som aldrig småbråkar. Vi tar tillbaka det vi sa först, fortsätt att bråka om disken för er relations skull.

Foto: The notebook

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!