Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Glutenfria scones med saffran

Här bjuder vi på Hanna Göranssons recept på underbart goda glutenfria scones med saffran! Alldeles mjuka och saftiga – och allra godast när de är varma.

Foto: Unsplash

Ingredienser:
(för 6 scones)

1 dl majsmjöl
1 dl quinoamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
2 msk kokosolja
1/4 krm saffran (ca 0.25g)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex mandelmjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl till en jämn. Låt stå 5 minuter.

4. Dela degen i 6 delar och forma med hjälp av fuktade händer små bullar. Grädda i ca 15 minuter, låt svalna något innan servering.

5. Ät och njut! Förvara scones som blir över kylt eller i frysen.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, merjeriprodukter, ägg, nötter.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!