Glutenfritt bröd på kokos- och bovetemjöl
Här bjuder vi på receptet på ett av våra absoluta favoritbröd! Kokos – och bovetemjöl är en riktigt smarrig kombo i bröd och det är så lättlagat. Swisha ihop alla ingredienser i en bunke, ner i en brödform, skjuts in i ugnen, vänta 35-40 min – färdigt!
Foto: Hanna Göransson/Metro Mode
Ingredienser
ger 1 bröd
3 ägg, vispade luftigt
2 1/2 dl valfri mjölk
1 dl kokosmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt
1 msk brödkryddor, kan uteslutas
Toppingförslag:
Pumpakärnor och hampafrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum.
4. Häll i dom torra ingredienserna och mjölken i äggen och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre.
6. Låt svalna på galler innan du skär upp och serverar. Jag hade avokado, olivolja, lite citron, basilika och himalayasalt på mina mackor.
Fri från:
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter.