Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Gör dejtinglivet mer spännande – 6 tips för hur du dejtar som en fransyska

Det är något speciellt med Frankrike och speciellt fransyskorna, de framstår ofta sådär härligt avslappnade och obrydda men samtidigt eleganta och sofistikerade. Förutom att sno deras oklanderliga klädstil vill vi nu också gärna inspireras av deras charmiga inställning till livet och framförallt dejting. 

Foto: Unsplash/Thomas Kelley & Avi Richards

Behöver du lite omväxling från dina klassiska Tinder-dejter? Ta en paus och testa att dejta så som fransyskorna gör! Enligt Jamie Cat Callan, författare av boken Parisian Charm School, satsar parisarna mycket på promenader, outfits och mystik. Jamie är själv född i USA men har växt upp tillsammans med en äldre nära släkting som är fransyska, vilket gjort henne nyfiken på landet och befolkningen. För att skapa boken har hon gjort många resor till Frankrike där hon intervjuat hundratals kvinnor om romantik, äktenskap och deras hemligheter för att hitta kärleken.

1. Ta med en vän

Ja, du läste rätt. Parisarna tar gärna med sig ett förkläde på dejten, men inte i den bemärkelse vi tänker på. De kör istället all in på stora middagar med vänner eller dubbeldejter. Anledningen är enkel – det tar bort lite av pressen som kan kännas av vid de första dejterna.

2. Gör något aktivt

Är det så att fransmännen väl har en dejt på tu man hand tar de mer än gärna promenader, menar Callan. Genom att komma ut blir det lättare att skingra de nervösa tankarna och koppla bort stressen, vilket gör det lättare att lära känna varandra och ta reda på om det finns någonting mellan er.

3. Tona ned förväntningarna

Enligt Callan har parisarna inte riktigt något uttryck för att “sträva efter lycka” utan det närmaste de kommer är uttrycket “recherche de bonheur” som betyder “att sträva efter att ha kul”. Det är nog något vi alla kan lära av. Kanske kan just dejtandet och letandet efter en partner också kännas något lättare om du går in med inställning att du bara ska få ha roligt?

4. Ta det lugnt

Att ha en lugn inställning till livet och inte stressa är en filosofi som fransmännen håller hårt på, de är nämligen övertygade om att det leder till att livet får mer värde och relationer till nära och kära blir djupare. Fransyskor stressar helt enkelt inte fram någonting, menar Callan. Istället för att känna dig pressad att hitta kärleken eller klämma in en dejt en hektisk dag är det alltså bättre om du bara tar det lugnt. Låt saker ta sin tid – det löser sig.

5. Berätta inte allt

Kanske är du en av dem som vill vara öppen (och ärlig) redan från start och därför gärna berättar allt mellan himmel och jord redan på första dejten. Försök att ta det lite lugnt och låt istället mystiken byggas upp under tiden ni lär känna varandra. Callan förklarar att fransmännen hellre avslöjar lite om sig själva allt eftersom, hellre än att berätta sin livshistoria direkt för att de anser att det är sexigare.

6. Gör något oväntat

Att göra något oplanerat, nytt och spännande är ett koncept som fungerar lika bra för för alla dejter, oavsett om du är singel eller i ett förhållande. Bjud er själva på en annorlunda upplevelse och njut av att få upptäcka något tillsammans. Callan trycker på det franska uttrycket “changer les idéed” som betyder “att vara lite oförutsägbar”.

Källa: WellandGood

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!