Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Gör ditt eget mandelsmör

Let’s go nuts! Vi älskar nötsmör i olika former och här bjuder vi nu på Anja Forsnors goda recept på mandelsmör. Det är lite mildare i smaken än jordnötssmör och inte lika sträv i smaken. Det är så enkelt att göra sitt eget smör! Allt man behöver är nötter och en bra matberedare eller mixer.

Foto: Anja Forsnor/Metro Mode / Unsplash

Mandelsmör
1 liten glasburk
2 dl sötmandel
en nypa flingsalt

Gör så här: Rosta nötterna i ugn eller på stekpanna tills de får en gyllenbrun rostad färg. Mixa nötterna i en matberedare tillsammans med en nypa flingsalt. Mixa, mixa, mixa i omgångar. Först blir nötterna ett torrt nötmjöl men efter ett tags mixande börjar snart olja från nötterna sippra ut. Pausa lite emellanåt för att inte matberedaren ska bli överhettad och ta ner nötmassan från väggarna i mixern. Fortsätt mixa tills mandelsmöret blir krämigt och smaka av.

Förvara i en glasburk i kyl eller skafferi. Perfekt med en klick på fröknäcke eller bananpannkakor.

Mandelsmör

Mandelsmör

Först blir det bara ett nötmjöl…

Foto: anjaforsnor/Metro Mode

Nästa bild
Mandelsmör

Mandelsmör

Som sedan blir till en nötmassa…

Foto: anjaforsnor/Metro Mode

Nästa bild
Mandelsmör

Mandelsmör

Till slut sipprar oljan ut från nötterna och blir till ett krämigt nötsmör. Här bytte jag till en lite mindre mixer för att få en tätare nötmassa, hade nog egentligen lite för lite nötter för min stora matberedare.

Foto: anjaforsnor/Metro Mode

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!