Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Helgtipset! Enklaste och godaste desserten stavas cheesecake i glas

Vem älskar inte cheesecake? Vi gör! Och faktum är att det finns få saker som slår en klassisk cheesecake efter en god middag. Det är en lättsmält dessert som passar de allra flesta och går att variera med oändligt med smaker. Den här varianten har ett lager med rårörda blåbär i botten men bär väljer du självklart efter de du gillar bäst.

Du behöver:

200 g färskost

2 dl gräddfil

1/2 dl strösocker

1/2 lime (skal och saft)

 

Bärlager:

200 g rårörda valfria bär.

Färska bär till dekor.

 

Botten:

10 digestivekex

50 g smält smör

 

Gör så här:

1. Rör ihop färskost och blanda ner gräddfil, socker och rivet skal och saft från lime.

2. Smält smör och bryn det något och häll sedan över kexen som du sedan mortlar.

3. Tryck ner botten i portionsformar eller glas.

4. Bred ut ett lager rårörda bär (eller vanlig sylt) direkt på botten.

5. Häll sist över cheesecakeblandningen.

6. Låt stå i kylen tills blandningen stelnat.

 

Servera direkt i glaset eller ta ut din cheesecake från glaset/portionsformen när den stelnat. Glöm inte att toppa med ett par färska bär.

Tid: 25 %
Svårighet: 15 %
Pris: 20 %

Recept: Cassandra Brunstedt
Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!