Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kocken Isabella Morrones kritiska text om restaurangbranschen hyllas nu i sociala medier

Isabella Morrone, som har jobbat som kock i 12 år, har slutligen fått nog på restaurangbranschen som hon “inte skulle rekommendera till någon”. I ett uppmärksammat blogginlägg ryter Isabella ifrån om sexuella trakasserier, chefsterror och all obetald övertid som hon har fått utstå under sina år i branschen. Nu hyllas hennes inlägg i sociala medier.

Foto: devote.se & Jay Wennington / Unsplash

Under åren som kock har Isabella Morrone jobbat på några av de främsta krogarna i Stockholm och utomlands och förra hösten medverkade hon i Kockarnas Kamp där hon knep tredjeplatsen. I ett långt och känsloladdat inlägg på sin blogg beskriver Isabella baksidan av restaurangbranschen; om hur cheferna fullkomligt hjärntvättat henne och hur hon på en av stjärnkrogarna jobbade runt 250 timmar i månaden utan att få ett enda öre mer än sin grundlön.

Sexuella trakasserier har också varit en del av vardagen, Isabella skriver bland annat: “Jag har blivit tafsad på ett antal gånger. Fått sexuella inviter av nästan alla manliga kollegor jag jobbat med. När dom är fulla förstås, sen dagen efter på jobbet beter dom sig fortsättningsvis som idioter”.

Hon fortsätter:

“En kollega blev arg på fyllan för jag ville inte kyssa honom så då skrek han till mig att han skulle ‘sparka in fittan på mig’. Chefer som också inte lyssnar på mig när jag försöker ha ett seriöst samtal med dom om viktiga saker, istället svarar denna chef, ‘Gud du är så sexig. Varför vill du inte ligga med mig’. Detta fortsätter och det tar aldrig slut.”

Nu har Isabella fått nog, på riktigt. Efter att ha gått in i väggen förra året är Isabella redo för ett nytt kapitel i livet. Hon flyttar ner till Skåne med familjen för att driva den egna krogen Bella På Österlen. På Isabellas Facebook-sida har det morgonens blogginlägg (i skrivande stund) fått fler än 3 700 reaktioner och delats över 850 gånger. Här kan du läsa hela texten på Isabella Morrones blogg.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!