Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Krämiga choklad- och lakritsfondanter med havssalt – klara på 10 minuter

Det finns ingenting som slår en nybakad fondant på desserttallriken. Gillar du lakrits så är det här ett recept för dig – och gillar du det inte så utesluter du bara det från receptet. Kvar blir vilket som en nygräddad fondant fullproppad med god och mustig choklad. Det bästa av allt? De är klara på 15 minuter!

Du behöver (ca 8 fondanter): 

200 g smör

300 g mörk choklad

2 hela ägg

2 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljpulver

2-3 tsk lakritspulver

2 nypor havssalt

 

Gör så här:

1. Värm upp ugnen till 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen så att allt smälter samman.

3. Vispa samman ägg, gulor och socker fluffigt.

4. Låt chokladblandningen svalna något innan du häller över i äggblandningen.

5. Rör ner vaniljsocker, lakritspulver och salt i smeten.

6. Smöra portionsformar noggrant och häll i smeten 3/4 full.

7. Grädda fondanterna i lägre delen av ugnen i ca 6-8 minuter för en lös och rinnig insida. 10-12 minuter för en fastare fondant.

Servera direkt till en kula vaniljglass eller en klick grädde.

 

Recept: Cassandra Brunstedt 
Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!