Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Lessnat på turisttäta sandstränder? Här är 4 resmål i rymden

Sugen på oupptäckta semesterpärlor långt borta ifrån turisttäta badorter? Eh ja! Då kommer du gilla det faktum att det snart inte omöjligt att privatpersoner får möjlighet att köpa turistbiljetter till rymden. Här listar resesajten Momondo några av sevärdheterna du då inte får missa. 

Låter det lockande? Vi är sålda!

Allt du behöver när detta blir möjligt är en välfylld plånbok och lite tid över. Vissa av resorna kan nämligen ta flera månader och till och med ljusår. Och du, vissa av resmålen kanske vi aldrig kommer att ha möjlighet att besöka från jorden – men drömma kan man och det är vi dessutom riktigt bra på.

I bildspelet nedan drömmar vi oss bort till resmål runt om i universum som inte liknar någonting vi sett förut.

 

Källa: Momondo 

Blå solnedgång på mars

Blå solnedgång på mars

Har du alltid förundrats över den magi som uppstår vid solnedgångar?

Vad kommer då hända med ditt sinne när vackra rosa och röda färger helt plötsligt blir blå? På Mars kan du uppleva en blå solnedgång. Men oroa dig inte. Det är inte en blå sol du ser, utan det är helt enkelt små partiklar av damm med optimal storlek för blått ljus som gör att himlen uppfattas som blå. Saknar du färgen röd får du istället titta ner på marken du står på.

Foto: SpaceX Unsplash

Nästa bild
140 biljoner gånger världens alla hav

140 biljoner gånger världens alla hav

Inte längre bort än 10 miljarder ljusår kan du få en lite blötare upplevelse än vad du är van vid. Här ligger en så kallad kvasar, en avlägsen aktiv galaxkärna. I den finns en gigantisk vattenreservoar innehållande vatten motsvarande en volym på cirka 140 biljoner gånger mer än världens alla hav tillsammans. Glöm inte handduken!

Foto: Bryan Goff:Unsplash

Nästa bild
Hjärtat av centrala vintergatan

Hjärtat av centrala vintergatan

Missa inte vintergatans centrum – här kan du titta på stjärnorna som är i omlopp mot det gigantiska svarta hål som finns precis runt knuten. Lyckas du ta dig tillräckligt nära kan du beskåda ett ännu ganska obeforskat fenomen i form av blixtar i infrarött ljus från hålet som kommer med regelbundna intervaller.

 

Foto: NASA Unsplash

Nästa bild
Landningsplatsen för första månlandningen

Landningsplatsen för första månlandningen

Varför inte gå i en astronauts fotspår och besöka rymdens mest historiska plats – landningsplatsen för Apollo 11. Men tänk på var du sätter fötterna, på månen ligger nämligen fotavtrycken kvar i miljontals år.

Foto: Angelina Litvin Unsplash

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!