Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Liv Strömquist om hur kvinnor med mens i tunnelbana kan provocera – 2017

Gärdet, Fridhemsplan, Slussen och Zinkensdamm har fått ny konst på väggarna och på Slussen möts man nu av något så naturligt som kvinnor med mens. Något som trots det fått ett och annat ögonbryn att lyftas! 

Det är serietecknaren Liv Strömquist som står bakom de omdiskuterade kvinnorna från konstserien ”The Night Garden” som redan hunnit provocera många besökare. Varför förstår hon (…och vi) inte.

Till SVT säger Liv: “Det är ju konstigt att det upplevs som så otroligt provokativt att se det, för det är ju någonting som vi ser hela tiden. Jag har lite svårt att förstå det faktiskt”.

Med ”The Night Garden” ville Liv förmedla enkelhet och fridfullhet till stressade storstadsmänniskor. Konsten består i grunden av svart tusch på papper och kommer att pryda väggarna i Slussen fram till augusti 2018. Här kan du läsa mer om SL:s konstväxlingar.

OM Liv Strömguist: Liv debuterade 2005 med sitt första seriealbum och har sedan dess gett ut ytterligare sex böcker, där flera av böckerna även blivit pjäser.

Foto: TT/bild till vänster & SVT till höger
Källa: SVT 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!