Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Lyft blicken – vi har listat Stockholms 10 bästa takbarer att besöka i sommar!

Hur bra koll har du på Stockholms takbarer? Vi lyfter blicken och tar dig upp till huvudstadens hustak! Nedan har vi listat tio av Stockholms bästa takbarer som vi mer än gärna besöker just nu, vilken är din favorit?  

Foto: Tak, Stömterrassen

Sommaren är här och på Stockholms alla uteserveringar kryllar det av folk! Så varför inte söka dig till högre höjder? Stockholm erbjuder en mängd olika takterrasser, vissa är mer omtalade än andra men en sak är säker – alla bjuder på fantastiska utsikter! Njut av ett glas vin i eftermiddagssolen, ät en god middag eller varför inte ta ett svalkande dopp? Oavsett vad du är ute efter har Stockholms takbarer det du söker. I bildspelet nedan har vi listat tio av Stockholms bästa takbarer som vi mer än gärna tillbringar sommarens alla dagar på.

Tak

Tak

48 meter över havet ligger en av Stockholm populäraste takbarer – Tak. Med sina 1000 kvadrat, två våningar och 160 platser passar Tak för både stora och små sällskap. Takbaren är belägen på Brunkebergstorg 4 i centrala Stockholm och har en magisk utsikt över Stockholms alla hustak – ett givet ställe för sena sommarkvällar helt enkelt!

Foto: Tak

Nästa bild
Stockholm under stjärnorna

Stockholm under stjärnorna

Precis som namnet säger kan vi påen av Stockholms nyaste takterasser dansa under stjärnorna! På 1 200 kvadratmeter kan vi njuta av två barer, fantastisk streetfood, utomhusbio, gruppträningar och fantastisk utsikt.

Foto: Stockholm under stjärnorna

Nästa bild
Takpark by Urban Deli

Takpark by Urban Deli

Takpark by Urban Deli bjuder på många härligheter! Här finner vi inte bara en öppen uteservering och takterass med parkatmosfär, här finns även växtligheter och en inglasad paviljong som erbjuder med bar och enklare rätter från Urban Deli saluhall. Med sin 360-graders utsikt över Stockholms takåsar är Takpark by Urban Deli ett ställe vi mer än gärna hänger på just nu!

Foto: Instagram @urbandelisveavagen

Nästa bild
Scandic Anglais

Scandic Anglais

Stureplans dolda takbar finner vi på Humlegårdsgatan 23! Här finner vi nämligen Scandic Anglais takterass som på sjunde våningen erbjuder oss en fantastisk utsikt över Stockholms alla tak. Med stans bästa barhäng och med en DJ som spelar härlig musik är Scandic Anglais terass ett måste att besöka i Stockholm i sommar.

Foto: Instagram @scandicanglais

Nästa bild
Slakthustaket

Slakthustaket

Portarna till Slakthusets takterass slog upp 2015 och det dröjde inte länge förrän Stockholmsborna hittade dit – vi kan förstå varför! Med en 600 kvadratmeter stor terass i trätrall har takbaren mängder av sittplatser och en fantastiskt utsikt över Södermalm. Dubbelkolla på deras Facebook-sida att de har öppet när du har tänkt besöka den, bara!

Foto: Facebook @slakthuset

Nästa bild
The Winery Hotel

The Winery Hotel

På våning sex på The Winery Hotel finner vi en av Stockholm bästa takterasser – inspirerad av New York. Här tillverkas vinet på plats och den italienska menyn innehåller rätter vi mer än gärna smakar av! Den coola designen och musiken som spelas ur högtalarna får oss att fly verkligheten ett tag – vidare ut till New Yorks svindlande rooftops!

Foto: Instagram @thewineryhotel

Nästa bild
ARC Rooftop

ARC Rooftop

Högst upp i Nobis-gruppens senaste hotell Blique by Nobis ligger takbaren ARC, där du har en långväga utsikt över Vasastans tak. Här kan du släcka törsten med goda drinkar, öl och vin och fånga solen innan du beger dig vidare ut i Stockholmsnatten.

Foto: Instagram @bliquebynobis

Nästa bild
Scandic Continental

Scandic Continental

Med slående utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset är det här en riktig pärla, inte minst med tanke på läget bara ett stenkast från centralen. Till skillnad från systerhotellet Downtown Camper håller terrassen öppet även i år, och det finns dessutom mängder av platser inomhus.

Foto: Scandic

Nästa bild
Strömterrassen

Strömterrassen

Strömterassen är en av Stockholms bästa sommarrestauranger med en fantastisk utsikt från Kungliga Operan. Här kan du njuta av grillade skaldjur, hamburgare eller kanske är du mer för vegetariska rätter? Vill du inte äta kan du istället avnjuta ett kallt glas vin i baren – Strömterrassen är det perfekta stället för sena sommarkvällar helt enkelt.

Foto: Instagram @stromterassen

Nästa bild
Clarion Sign

Clarion Sign

Uppe på åttonde vången på Clarion Sign finns cocktail-loungen Rooftop Garden bar, som är öppen för alla på helgerna under sommarmånaderna när vädret tillåter.

Foto: Instagram @clarionsign

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!