Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Lyxa till julen med hjortronglögg

Hade du turen att hitta hjortron tidigare i höst? Kanske ligger de i frysen och väntar på att få bli tillagade? Ett hett tips är i så fall att göra Hanna Göransson smarriga glögg!

Foto: Unsplash

Ingredienser:

Ca 240 g tinade hjortron
5 dl vatten
1/2 dl agavesirap, alt. annan valfri sötning
1 nypa äkta vaniljpulver
1 kanelstång
ca 1 msk hela nejlikor
ca 1/2 msk kardemummakärnor
Lite citronsaft, efter behag

Gör så här:

1. Tina hjortronen och mixa dem till en jämn smet. Ha sedan i resterande ingredienser och koka upp alltsammans. Om du har en tepåse rekommenderar jag att lägga kryddorna i en sådan så är det enkelt att fiska upp dom sen när det är dags att sila glöggen.

2. Ta sedan av kastrullen från plattan, lägg på locket och låt stå och dra minst 1 timme.

3. Sila sedan glöggen genom en silduk eller ett kaffefilter i tyg. En tunn kökshandduk bör gå bra också. Krama ur silduken när det slutat rinna vätska genom den så att du får med så mycket glögg som det bara går.

4. Förvara i en glasflaska i kylskåpet.

5. Servera förslagsvis med en myntakvist och en kanelstång som ”drinkpinne”. Är minst lika god varm som kall, med eller utan is. Underbart god hur du än väljer att dricka den!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!