instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Magisk paj med rödbetor, spenat och ädelost

Av: Metro Mode

Paj hör en lyckad buffé eller brunch till tycker jag eftersom det passar till allt! Här bjuder vi på Cassandras recept på denna magiska paj med rödbetor, spenat och ädelost.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

175 g smör eller margarin

3 msk kallt vattenFyllning:

400 g rödbetor

10 cm purjolök

100 g bladspenat

50 g ädelost

Äggstanning:

4 ägg

1 dl mjölk

1 dl grädde

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skala och riv rödbetorna på den grova delen av ett rivjärn. Strimla purjolöken och smula sönder ädelosten i mindre bitar. Vispa samman ägg,mjölk och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt hälften av ädelosten samt rödbetor, purjolök och spenat i äggstanningen.

Fördela fyllningen i formen. Toppa med resten av ädelosten. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda pajen i 30 minuter tills den fått fin färg.

Läs även: Bjud in till storslagen Påskbuffé – 6 goda recept.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår