Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Martin Luther Kings barnbarns brandtal får oss att rysa: “Jag har en dröm”

I helgen under manifestationen March for our lives i USA ställde sig Martin Luther Kings barnbarn, 9-åriga Yolanda Renee King, framför en halv miljon amerikaner. Hon höll ett brandtal som fick alla på plats att jubla.

march-for-our-lives-1Foto: Steven Ferdman/REX

I lördags samlades över en halv miljon amerikaner på Pennsylvania Avenue i Washington, för att manifestera för hårdare vapenlagar. Initiativtagarna till March for our lives var skolungdomarna som överlevde från skolskjutningen på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida, där 17 elever sköts ihjäl.

På plats på manifestationen var 9-åriga Yolanda Renee King, barnbarn till människorättskämpen Martin Luther King, som höll ett tal som berörde alla. I år är det 55 år sedan Martin Luther King höll sitt berömda “Jag har en dröm”-tal och en kilometer från platsen där han stod, inledde Yolanda sitt tal med, “Min farfar hade en dröm”.

Hon fortsatte talet med att säga till folket, att hon också har en dröm.

– Jag har en dröm – att nu får det vara nog. Och att det här ska vara en vapenfri värld. Punkt!

Se hennes tal i klippet här nedan.

De hundratusentals personer på plats jublade och Yolanda uppmanade alla att upprepa hennes ord, “Sprid ordet, har du hört? Över hela nationen. Vi kommer att bli en bra generation.” Orden ekade över Pennsylvania Avenue och vi kan bara anta att hennes “Jag har en dröm” kommer bli lika historiskt som hennes farfars.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!