Mättande och proteinrik blåbärsgröt gjord på bovete, toppad med banan, kiwi och röda vinbär
Här kommer ett perfekt frukostrecept! Mättande och proteinrik blåbärsgröt gjord på bovete, toppad med banan, kiwi, röda vinbär, pumpakärnor, solrosfrön och valnötter.
Ingredienser, 1-2 portioner
1 dl boveteflingor
2 1/2 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa äkta vaniljpulver, valfritt
1 nypa kardemumma, valfritt
2 ägg
1/2-1 dl blåbär, frysta eller färska
Toppingförslag:
Kiwi
Banan
Röda vinbär
Pumpakärnor
Solrosfrön
Valnötter
Gör så här:
1. Blanda boveteflingor, vatten, vanilj, kardemumma lite salt i en kastrull och låt koka ihop på medelvärme.
2. När gröten börjar tjockna knäcker du i 2 ägg, häller i blåbären och rör kraftigt tills det blandats ihop ordentligt. Sänk värmen till låg värme och låt gröten småputtra tills den blivit tjock och äggen tillagats.
3. Servera med valfri topping, förslagsvis den jag gett exempel på ovan.
Fri från:
Gröten är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och görs enkelt utan nötter genom att skippa valnötterna somtopping.
TIPS! Gröten går bra att göra utan ägg, använd samma mått och tillvägagångssätt men uteslut äggen.
Servera gärna med Hanna Göranssons underbart goda Hasselnötsbröd!