Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Mini-pannkakstårta fixar godaste midsommardesserten på ett kick

Fluffiga plättar fyllda med söt och syrlig bärkräm, toppad med nyplockade smultron är inte dumt som varken dessert eller som en festligare frukost. Plättarna snor du enkelt ihop på tio minuter och bärkrämen fixar du genom att blanda söt grädde med syrlig crème fraiche och färska bär.

Cassandra har använt sig av ett hjärtformat plättjärn till desserten men det går utmärkt även med en vanlig stekpanna.

Hur mumsigt ser det inte ut att få en hel pannkakstårta för sig själv?

 ‘

Du behöver (till plättar):

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk florsocker

1 tsk vaniljpulver

2 msk smält smör

2 ½ dl mjölk

1 ägg

 

Du behöver (till bärkräm):

1 dl grädde

1/2 dl crème fraiche

1 msk honung

1 dl valfria bär (jag valde hallon och skivade jordgubbar)

 

Gör så här:

 

Plättar

1.     Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

2.     Rör ner smält smör, mjölk och ägg och blanda till en smet.

3.     Använd plättjärn eller vanlig stekpanna och klicka ut smör innan du gräddar varje plätt på medelstark värme ca en minut per sida.

 

Bärkräm

1. Vispa grädden och rör sedan ner crème fraiche och honung.

2. Vänd sist ner bären och blanda om. Vill du förstärka den rosa färgen så droppa ner någon droppa röd hushållsfärg.

3. Varva sist plättar med bärkräm och dekorera med färska bär.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!