Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning visar att de som känner sig yngre – lever längre

Det ligger kanske någonting i den gamla hitlåten Forever Young för ny forskning visar nämligen att ålder bara är en siffra och att din inställning till den kan påverka hur länge du faktiskt lever. 

forskning-alder-lev-langre

Ny forskning gjord vid London University College visar att du som känner du dig yngre än vad du är har större chans att leva längre.

Jo, det är faktiskt sant! Undersökningen som styrker detta gjordes på över 6000 personer med en medelålder på 65 år där alla fick svara på frågan ”Hur gammal känner du dig?”. Därefter delades personerna in i tre grupper. De som kände sig som sin faktiska ålder, de som kände sig äldre och de som kände sig yngre.

Åtta år senare följde forskarna upp personerna och resultaten talar för sig själv. 24 % av de som kände sig äldre än sin faktiska ålder hade dött jämfört med 18 % av de som kände sig lika gammal som de var. Av de som kände sig yngre än var de var hade bara 14 % dött.

När forskarna sorterat bort faktorer som kön, psykisk hälsa, utbildning och så vidare blev det tydligt att den självupplevda åldern hade stor betydelse. Så pass stor att de som kände sig yngre än de var, även levde längre.

Intressant tycker vi som inte har några planer på att bli en dag över 25… Ja, i huvudet alltså!

Foto: Unsplash.com 
Källa: Vardagspuls.se och Journal of the American Medical Association 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!