Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Här är knepet som gör att du somnar snabbare och sover bättre

Har du problem med att sova? Då borde du testa att dra på dig ett par mysiga och varma sockor. Det kan låta lite konstigt, vi vet, men forskarna är överens. 

Enligt det amerikanska sömnstiftelsen National Sleep Foundation (NSF) kan sockorna göra så att kroppen gör sig redo för att sova. När de kalla fötterna värms upp skickas en signal om att det är läggdags till hjärnan. Det beror på att blodkärlen i fötterna vidgas upp, vilket omfördelar värmen i kroppen och du börjar falla in i sömn. En studie publicerad i Regulatory, Integrative and Comparative Physiology menar att när blodkärlen i fötterna vidgas kommer du somna snabbare än om du inte värmer upp fötterna.

Vill du inte ha på dig sockor när du ska sova kan du testa att värma fötterna på andra sätt. NSF föreslår att du kan lägga en massa filtar eller en värmeflaska i fotänden eller gå runt i varma tofflor innan du kryper till kojs. Det kan fungera nästan lika bra som ett par sockor.

Även om du sover bättre när du sover med sockor på dig, betyder det inte att du ska ta på dig ett par vanliga strumpor. Vanliga strumpor kan sitta åt runt anklarna vilket inte är bra för blodcirkulationen och de kan även vara lite för täta för att fötterna ska kunna andas under natten. Sen är det kanske inte så jättemysigt att gå och lägga sig med dagens använda strumpor. Välj istället ett par löst sittande raggsockor eller andra mysiga sockor. De är mysigare att sova i och lättare att sparka av dig om det blir för varmt.

Sov gott!

Raggsockor i ullmix (2-pack)- Ellos Collection KÖP

Raggsockor i ullmix (2-pack)- Ellos Collection

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Strumpor i ullmix (2-pack) - Ellos Collection KÖP

Strumpor i ullmix (2-pack) - Ellos Collection

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Strumpor i ullmix - Kappahl KÖP

Strumpor i ullmix - Kappahl

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Långa strumpor i ullmix - Cubus KÖP

Långa strumpor i ullmix - Cubus

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!