Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny studie visar: “Det går inte att bli kär vid första ögonkastet”

Brukar du säga att du blev förälskad i din partner första gången ni sågs, när någon frågar hur ni träffades? Forskare menar att det inte är möjligt – enligt färska studier. Svenska Dagbladet skriver att psykologer från University of Groningen menar att människor kan känna stark fysisk attraktion vid första anblicken – men inte mer än så! 

Tråkiga nyheter för alla obotliga romantiker där ute… Men när vi läser resultatet från forskningen låter alltsammans faktiskt väldigt logiskt. De holländska forskarna utförde en studie med 396 personer där 60 procent var kvinnor och resterande män. I första stadiet fick deltagarna titta på foton och betygsätta sina känslor – utifrån en enda bild. Betygskalan bestod av en skala från kärlek till passion.

Resultatet visade att hela 32 personer kände någon form av kärlek vid första ögonkastet. I andra stadiet av studien fick personerna speed-dejta varandra och sedan fylla i känsloformuläret igen. Den här gången var det inte lika mycket fjärilar i magen, då ingen av deltagarna upplevde kärlek.

“Våra studier visar att kärlek vid första ögonkastet oftast inte hänger ihop med traditionell kärlek. Vad vi tror är kärlek vid första ögonkastet är istället en stark attraktion.,” säger en av studiens författare.

Källa: SvD Perfect Guide
Foto: Unsplash 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!