Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Pajernas paj – så lyckas du med en klassisk (och supergod) key lime pie

I min värld finns det en dessert som slår allt som jag smakade första gången då jag besökte Key West i USA och blev hooked för livet. Självklart pratar jag om pajernas paj – Key lime pie som är söt och syrlig på samma gång. Dessutom busenkel att sno ihop och faller typ alla i smaken. Testa redan till helgen!

Pajbotten:

200 g digestivekex

100 g brynt smör

Margarin och kokosflingor till formen

 

Fyllning:

4 äggulor

400 g sötad kondenserad mjölk

5 lime (skal och saft)

 

Gör så här

Botten:

Krossa digestivekex i en bunke och mixa sedan dem slät med stavmixer.

Smält smör och bryn det något innan du blandar ner med kexen till jämn smet.

Ta fram en form och smöra den, strö sedan kokosflingor över så det täcker fettet. Tryck sedan ut pajbotten i formen.

Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda din botten i ca 8 minuter.

 

Smeten:

Blanda samman kondenserad mjölk, äggulor och saft och skal från limefrukterna i en bunke.

Fyll pajen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.

Servera med lättvispad grädde.

 

Pris: 15 %
Tid: 20 %
Svårighet: 15 %

Foto: Unsplash 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!