Pannkakor på 2 olika sätt
Här bjuder vi på Cassandras bästa recept på amerikanska pannkakor och glutenfria bananpannkakor! Bananpannkakor är både enkelt och gott och smakar riktigt bra med färska bär och algavesirap.
Foto: Unsplash
Bananpannkakor
2 bananer
4 ägg
lite vaniljpulver
kokosfett
Gör så här:
Mosa eller mixa ihop bananerna med äggen.
Rör i lite vaniljpulver.
Stek pannkakorna i lite kokosfett.
Amerikanska pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Så här gör du:
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.