Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vårens godaste pavlovabakelse – perfekt till mors dag

Snart är det dags att fira mors dag – varför inte spendera dagen med att baka till din mamma?  Ett perfekt tillfälle att testa vår pavlovabakelse!

Foto: flourandfloral

Vår pavlova består av en god seg maräng, syrlig lime och lemoncurd och lättvispad grädde. Det blir nämligen inte godare än så här. Bästa av allt? Bakelsen är busenkel och passar de flesta!

Se receptet nedan!

Pavlova med lemon curd!

Pavlova med lemon curd!

Du behöver: 

Äggvita från 3 ägg

1 tsk citronsaft

2,5 dl strösocker

2 tsk maizena

En nypa salt

Topping:

Lime och lemoncurd (Köp färdig eller gör egen, recept finns nedan)

Vispgrädde

Servera med färska bär

Gör så här:

Vispa äggvita och salt i en bunke med elvisp tills det bildats skum.

Rör ner lite socker i taget medan du vispar tills glansig maräng bildats.

Rör slutligen ner maizena och citronsaft och rör ihop.

Marängtest: Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängen rör på sig.

Häll över marängsmeten i en sprits med stort munstycke och spritsa ut cirklar på plåt med bakplåtspapper. Gör två varv längs cirkelns kanter så att det bildats en naturlig skål.

Baka marängskålarna i ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter. Därefter drar du ner till 100 grader – och grädda i ytterligare en halvtimme.

Låt svalna helt innan du fyller på med curd (köpt eller hemgjord) och vispad grädde. Drömmigt gott!

Lime & lemoncurd:

Du behöver: 

3 ägg

1,75 dl socker

Skal och saft från 1 citron

Skal och saft från 1 lime

75 g smör

Gör så här: 

Ta fram värmetålig bunke och kläck äggen som du sedan vispar upp.

Tillsätt socker och saft/skal från citron och lime.

Placera skålen över kastrull med kokande vatten och rör om tills curden nått önskad konsistens. Ca 15-20 minuter.

4. Klicka sist i tärnat smör som får smälta under omrörning. Förvara i glasburk i kylen.

Foto: Flourandfloral

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!