Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Psykologer avslöjar de 3 elementen som definierar din lycka

Psykologer har konstaterat att det finns tre avgörande saker som bidrar till en persons lycka och välbefinnande. Dessa är de grundläggande principerna i en “självbestämmande teori”. En teori som visar skillnaden mellan att leva efter inre kontra yttre mål – och hur de påverkar oss!


Foto: Unsplash / @ashyi

 

Lever du för materiell rikedom, ouppnåelig ungdom och andras godkännande så är risken stor att du förblir missnöjd genom livet. Fokuserar du istället på självförverkligande när det kommer till karaktär, upplevelser och känslomässig mognad så kommer du att få ett rikare liv.

Här är de 3 elementen som definierar din lycka.

1. Att se skillnaden på inre och yttre mål 

Forskning publicerad i Business Insider Australien tyder på att fokus på dina inre mål kommer att göra dig till en lyckligare människa. Yttre mål kan också göra dig lycklig, men tyvärr bara för en kort stund. Psykologer menar att det är vanligt att du känner dig tillfälligt nöjd och tillfredsställd när lyckan kommer “utifrån” i form av en ny båt, bil eller kanske garderob. Den känslan mattas dock snabbt av och är därför inte varaktig.

 

2. Din relation till andra

Vårt sätt att interagera med andra är en viktig faktor för lycka i våra liv. Många människor håller fast vid relationer till familj, släkt och vänner av ren skyldighet. De finns kanske ett par personen i ditt liv som (när du tänker efter) är kvar av en ren slump? Fundera över det och börja rensa bland de relationer som bara tynger dig. Du behöver inte människor som håller dig tillbaka. Lägg hellre större fokus på att fördjupa de relationer som lyfter och stärker dig. Sann lycka uppnås när du utvecklar mognad att förstå att du har rätt att bestämma över hur ditt liv ser ut.

 

3. Insikten om att du bestämmer

Vi föds med vissa egenskaper och förmågor som kan avgöra vad somliga kallar “ödet” men lyckan finns i insikten om att vi kan utveckla dessa egenskaper och förmågor själva. Här är det sunt att sträva efter att fortsätta utvecklas som människa, vara nyfiken på att lära dig nya saker och aktivt styra ditt liv i den riktning du vill att det ska gå. Du har nämligen makten över ditt liv, ingen annan.

Källa: Lifehack
Foto: Unsplasch.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!