Rädda julen med chokladbollar med julkryddor – doppade i choklad
Ta världens enklaste och godaste bakverk till en ny nivå, genom att addera julkryddor i smeten – och doppa bollarna i mörk choklad. Sätt pricken över i:et med finhackade nötter och du kan räkna med julkänsla på ett kick!
Du behöver:
100 g smör
1 ½ dl socker
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
2 msk kaffe
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk kardemumma
Topping:
400 g mörk choklad
Finhackad pistage
Gör så här:
1. Rör ihop socker och smör smidigt. Blanda ner resterande ingredienser och forma till bollar.
2. Ställ in bollarna i frysen så att de stelnar något, ca 15 minuter.
3. Smält choklad över vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen.
4. Placera alla bollarna på bakplåtsklädd form och strö över nötter. Låt stelna helt.
Recept & foto: Cassandra Lundgren