Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Raw chokladbollar på 5 minuter är strandens bästa mellanmål

Slösa inte dyrbar tid på lågt blodsocker i sommar. Ladda upp med god och hälsosam energi i form av mättande raw chokladbollar. Och du, det går fint att dubbla receptet om du vill bygga upp ett stort lager mellis inför sommarens alla utflykter.

Är de små får man definitivt ta minst tre. 😉

Du behöver (för ca 15 stycken små) raw bollar:

 

10 – 12 st urkärnade dadlar

1,5 dl cashewnötter

½ dl mandlar

1-2 msk kokosfett

2 msk raw kakao

1 msk svalt kaffe

 

Topping:

Pumpakärnor, kokosflingor eller kokosflarn – eller annat du gillar/har hemma.

 

Gör så här:

1.     Börja med att mixa nötterna till ett grovt mjöl.

2.     Lägg sedan ner resterande ingredienser i mjölet och mixa ytterligare tills allt blandats samman till en smet.

3.     Rulla sedan bollar från smeten och rulla dem i valfri topping.

4.     Ställ in bollarna i kylen i minst 45 minuter. Servera direkt från kylen.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!