Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Quorn

Recept: Trendig vegetarisk buddha bowl fullproppad med protein

Vi får inte nog av ”bowls”! Älskar du också det måste du testa att laga den här trendiga buddha bowlen med Quorn Bitar – den går snabbt att laga, är vegetarisk, glutenfri och beroendeframkallande god.

Trenden med ”bowls” tar inte slut – och tur är väl det! Oavsett om det är veggie bowls, raw bowls, poké bowls eller buddha bowls har de gemensamt att de är smakrika, färgglada och går att variera i oändlighet. Efter poké bowlen är det nu buddha bowlen som alla pratar om. Haka på veggotrenden med en färgglad, hälsosam och proteinfylld buddha bowl som är en vinnare när du vill ha god mat som går snabbt att laga.
Testa det här receptet med saftiga Quorn Bitar och syrlig avokadodressing – en middag som både är köttfri och glutenfri.

Förutom att Quorn Bitar är perfekta att marinera är de ovo-vegetariska och dessutom klimatsmarta. Faktum är att Världsnaturfonden ger Quorn grönt ljus eftersom så lite koldioxid släpps ut vid tillverkningen. God mat som både är veggo o c h snällt mot miljön får tumme upp av oss!

Låt en kompis hacka grönsakerna medan du marinerar Quorn Bitarna så blir maten klar snabbare, och ni hinner uppdatera varandra om livet under tiden.

Tips: Blir det något över så är Buddha bowlen en perfekt matlåda.

Recept: Trendig Buddha Bowl med Quorn Bitar och syrlig avokadodressing

Du behöver:

4 personer

Sallad:

  • 6 dl kokt quinoa
  • 600 gram babyspenat
  • 2 avokado
  • 2 polkabetor
  • 4 morötter
  • 1 granatäpple
  • krasse

Marinerade Quorn Bitar:

  • 300 gram Quorn Bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt

Avokadodressing: 

  • 2 avokado
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • sesamfrön till topping

Gör så här:

  1. Marinera 300 gram Quorn Bitar och låt dem ligga en stund.
  2. Koka quinoa efter anvisningar.
  3. Skiva upp det som ska vara i salladen avokado, betorna och morötterna.
  4. Dags för dressingen: mixa avokado, limesaft, koriander och salt tills du fått en lös konsistens. Tillsätt lite vatten om den är för tjock.
  5. Stek bitarna i olja på hög värme tills de fått en knaprig yta.
  6. Servera salladen i skålar och toppa med granatäpplekärnor, krasse och sesamfrön.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!