Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Rosa ananas är frukten vi alltid velat ha – nu finns den äntligen att köpa!

Efter många års experimenterande är den – kanske finaste frukten vi någonsin sett – äntligen här! Vi pratar såklart om den rosa ananasen (hur har vi någonsin klarat oss utan den?). 

Foto: Instagram/@joshbruh & gourmandgourmet

Enligt en artikel i Elite Daily har den rosa ananasen legat på experimentbordet sedan 2005. I slutet av 2016 godkändes den av US Food and Drug Administration (FDA) – och nu ska den äntligen börja säljas i butikerna under namnet roséananas. Den i vanliga fall gyllengula frukten får sin rosa nyans av ämnet lykopen, som också finns i bland annat tomater och vattenmelon. Del Monte, ett av företagen som säljer frukten, menar att lykopenet inte bara ger en vacker färg utan även en sötare smak. Deras beskrivning av frukten är en  “extra söt ananas med rosa fruktkött” – och vi kan se många härliga användningsområden för denna godbit i sommar. Inte nog med att den är Instagramvänlig, tänk dig en rosa piña colada eller en fruktsallad med rosa inslag. Ja tack! Dags att hålla utkik i butikerna.


Källa: Elle & Country Living

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!