Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så enkelt gör du en krämig (och galet god) nutella hemma

Det är inte så konstigt att alla älskar nutella! En krämig hasselnötskräm med smak av choklad som passar till typ allt. Cassandra Brunstedt älskar att servera den till färska bär eller som fyllning mellan två kex. Ett annat tips är att blanda ut den färdiga hasselnötskrämen med en klick vispad grädde. Voila – en chokladmousse på några minuter.

Ljuvliga (och busenkla) smoores på ett kick får du genom att varva två digestive-kex med nutella och tex vaniljglass eller marshmallow-fluff.

Enkel hasselnötskräm:

200 gram hasselnötter

3 msk florsocker

3 msk kakao

2-3 tsk kokosolja

Lite salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Placera hasselnötterna på en bakplåtsklädd ugnsform och rosta i ugnen i ca 15 minuter, till de fått fin färg.

3. Ta ut från ugnen och placera nötterna i en ren kökshandduk och gnugga lätt så att skalen lossnar.

4. Lägg nötterna i en mixerskål och kör på full effekt med mixern tills de bildats en slät massa.

5. Häll ner kakao, florsocker, kokosolja och en nypa salt. Mixa ytterligare så att allt blandas samman.

6. Förvara svalt i en återförslutnings-bar burk.

 

Serveringstips!

1. Servera nutellan som en dipp till färska bär och frukter.

2. Blanda samman nutella med vispad grädde till en härlig mousse.

3. Servera nutellan som chokladsås till vaniljglass.

4. Gör smoores! Servera nutellan mellan två kex eller kakor med vaniljglass eller marshmallowfluff.

5. Bred på en söt pizza och toppa med skivad frukt eller färska bär.

Recept & foto: Cassandra Brunstedt

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!