Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Creditstar

Så får du råd att förverkliga din dröm

Att resa jorden runt, gifta sig, köpa bil eller renovera sommarstugan – alla har vi olika drömmar och det finns flera sätt att uppnå dem. Här är några tips, i samarbete med Creditstar, på hur du kan nå just dina drömmar och mål.

Foto: Unsplash

Att förverkliga sina drömmar är inte alltid gratis och för att lyckas krävs planering. Det gäller att ha ett mål, komma igång och att vara konsekvent på vägen. Här är några tips på hur du kommer igång med sparandet, oavsett om du drömmer om att spara till pensionen eller en ny segelbåt.

Gör en budget
Börja med att göra en budget för att få stenkoll på vad du har för inkomster och utgifter. Det är bra om du försöker spara minst 10 procent av din inkomst. Om det inte går är det bättre att spara 2 procent än inget alls. När du satt upp en plan för hur mycket du behöver spara för att förverkliga din dröm kan du lätt räkna hur länge du behöver spara för att nå målet.

Välj rätt sparform
Vilken sparform som passar dig bäst beror på vad du vill spara till. För långsiktigt sparande passar fonder och aktier bra. Eftersom dessa sparformer innebär en risk är det bra om du inte har bråttom att ta ut pengarna ifall värdet skulle sjunka under vissa perioder. Fonder och aktier passar bra om du till exempel sparar till pensionen eller om du planerar att köpa ett hus om tio år.

Vill du däremot spara kortsiktigt för att ha råd att göra din drömresa eller köpa en ny bil är det bättre att placera pengarna på ett sparkonto. Räntan på ett sparkonto är inte lika hög som på ett fondkonto, men fördelen är att det inte innebär en risk och du kan plocka ut dina pengar direkt när du uppnått målet eller om det skulle dyka upp en oförutsedd utgift. Det bästa är att använda båda alternativen så att du har ett sparande som är både långsiktigt och kortsiktigt – för både stora och små drömmar.

Var aktiv i ditt sparande
Ofta kan man spara mer än vad man tror. Gör det till en vana att föra över pengar till sparkontot direkt när lönen kommer, så att du inte lockas att använda dem. Det blir också lättare att hushålla med pengarna om du har mindre på konto. Ju mer pengar du sparat till din buffert – desto tryggare kan du känna dig.

Var aktiv i ditt sparande och utvärdera efter några månader. Se om du kan spara mer eller om du ska omfördela ditt sparande mellan långsiktigt och kortsiktigt. Finns det fonder som passar dig bättre, eller banker som har bättre sparränta? Jämför och hitta den bästa lösningen för just ditt sparande.

Låna pengar snabbt och enkelt

Oavsett vilka drömmar du har kan Creditstar hjälpa dig. Creditstar erbjuder en lättillgänglig finansiell tjänst till privatpersoner. De erbjuder lån utan säkerhet till kvalificerade kunder genom en snabb ansökningsprocess.

  • Låna från 5 000 till 30 000 kronor
  • Snabb ansökningsprocess
  • Besked inom tio minuter
  • Inga dolda avgifter
  • Kostnadsfri lån- och skuldrådgivning

Nu med lägre ränta: Låna 10 000 kronor i 15 månader, fast månadskostnad för 786 kronor.

Gå in här för att läsa mer om Creditstar!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!