Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Så här enkelt undviker du att få rödvinständer

rodvinslappar-undvika-dricka-rodvin-puff

Ett glas rött sitter aldrig fel men det negativa med just rödvin är när man får så kallade “rödvinständer” och “rödvinsläppar”. Något som kan få oss att undvika att ta just rödvin. Här kommer några enkla knep som är perfekta för dig som älskar rödvin men som inte vill ha en lilafärgad mun efteråt.
1. Borsta tänderna
Borsta tänderna innan du ska dricka vin och inte efter. Genom att borsta tänderna innan så tar du bort plack som ligger på tänderna. Det är nämligen i plack som rödvinet sätter sig och gör att dina tänder blir röda.

2. Ät ost!
Rödvin och ost är ju en utmärkt kombo men förutom att det är väldigt gott tillsammans är det också ett bra sätt att undvika rödvinständer. Osten som innehåller mycket kalcium gör det svårare för rödvinet att fastna på tänderna. Man kan säga att osten skapar ett slags skydd!

3. Drick kolsyrat vatten
Varannan vatten har vi ju hört förut men det är också väldigt bra för att undvika rödvinständer. De kolsyrade vattnet hjälper till att lösa upp rödvinsfläckarna både på tänder och läppar.

4. Ät mat med mycket fiber i
Fiberrik mat som blomkål, spenat, broccoli eller potatis kräver att du tuggar mycket vilket i sin tur gör att du producerar saliv. Både maten och salivet gör att fläckarna lättare går bort.

5. Använd läppglans
Läppglans skyddar dina läppar mot rödvinet så se till att måla dem på nytt efter varje glas. Tyvärr fungerar inte läppstift på samma sätt men läppstift kan vara bra om du redan råkat få rödvinsläppar. På med läppstift och täckt det!
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Källa: Delish.com

Foto: Westend61 GmbH / Alamy /All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!