Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Metro Modes redaktionschef Cassandra Lundgren har nyss kommit hem från Bretagne i

Nöje

Så lyckas du med franska delikatessen macarons

Metro Modes redaktionschef Cassandra Lundgren har nyss kommit hem från Bretagne i Frankrike där hon gift sig i dagarna. Varje dag åt hon och hennes man nygräddade macarons från det lokala bageriet, och här tipsar hon om hur du lyckas med dessa ljuvliga bakverk. Inte helt enkla att lyckas med, men följer du det här receptet kommer du att få ett bra resultat.

Rosa macarons:

200 g florsocker (siktat dvs utan klumpar)

100 g mandelmjöl

40 g strösocker

120 – 125 g äggvita (rumsvarma)

Rosa färgpasta

 

Hallonsmörkräm:

400 g smör (rumsvarmt)

4-5 dl florsocker

1 dl färska hallon

Röd hushållsfärg

 

Så gör du smörkräm:

Rör samman smör och florsocker i en bunke.

Mosa hallonen med en gaffel och rör ner i smörkrämen.

Tillsätt några droppar hushållsfärg och blanda väl.

 

Så gör du macarons:

Blanda samman siktat florsocker med mandelmjöl i en ren bunke.

Vispa de rumsvarma äggvitorna tills mjuka toppar bildas. Rör ner strösockret lite i taget tills du har en blank marängsmet.

Blanda ner rosa färgpasta (ej hushållsfärg) tills du fått den önskade färgen.

Vänd slutligen ner mandel och florsocker-blandningen i marängen lite i taget tills allt blandats samman. Vänd samman smeten upprepade gånger med en slickepott tills den tjocknat något.

Häll marängsmeten i en spritspåse och tryck ut små cirklar på en bakplåsklädd form. Låt sedan plåten stå och dra sig i ca 40 minuter. Värm samtidigt ugnen till 170 grader.

Lyft upp plåten några centimeter och släpp den i bordet eller i golvet – detta för att trycka ut eventuella luftbubblor.

Grädda slutligen dina macarons i ca tio – 12 minuter. Macaronsen ska resa sig och få den välkända ”foten”.

Ta ut plåten och låt dem svalna helt innan du brer eller spritsar på lite smörkräm på varje kaka och sätter på ett lock.

 

Svårighet: 80 %
Tid: 80 %
Pris: 40 %

Foto & recept: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry