Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Nescafé

Så mycket pengar kan du spara på ditt kaffedrickande  – lägg dem på det här i stället!

Vi älskar kaffe! Men eftersom vi tycker att det finns så mycket roligt man kan göra här i livet så vill vi dricka vår måste-ha-dryck – utan att bli ruinerade. I samarbete med Nescafé och den nya kaffeserien Azera presenterar vi en lista på vad du kan hitta på för slantarna du sparar när du skippar take away-kaffet och njuter av ditt kaffe hemma i stället.

Foto: Shutterstock/IBL

5 665 kronor. Så mycket spenderar svenska kaffedrickare på kafékaffe varje år, enligt en undersökning. Tycker du som vi att det låter mycket? I så fall får du hålla i hatten för hela 40 procent av de unga kaffeälskarna lägger faktiskt 12 000 kr (!) kronor om året – enbart på kafébesök. När du köper den där koppen på väg till skolan eller jobbet känns det kanske som en liten utgift, men faktum är att det vi gör varje dag faktiskt blir en hel del i det långa loppet. Därför är vi glada för att det nu går att göra kaffe där hemma som smakar precis som på kafé! Oavsett om du älskar skummad latte eller är mer av espresso-typen tar Nescafé Azera kafékänslan hem till dig. Den nya serien består av de tre sorterna: Espresso, Americano och Espresso Intenso – alla gjorda av högkvalitativt Arabica-kaffe. Nescafé Azera både stillar kaffesuget och får oss att spara slantar.

Det är dessutom perfekt att kunna ta med till jobbet eller skolan!

För att visa hur du kan spara men ändå få ditt kaffe kommer här ett räkneexempel. Om du varje dag köper en take away-kaffe för 33 spänn blir det 12 045 kronor om året. Om du i stället byter ut varannan kopp mot någon av Nescafé Azeras sorter, som kostar cirka en krona per kopp, sparar du 5 817 kronor. Att föreställa dig vad du skulle vilja göra för den festliga summan är troligtvis inte ett problem – men här ger vi dig några tips.

Det här kan du göra för 5 817 kronor:

1. Gå på bio – nästan varje vecka

Ett liv utan kulturupplevelser är ett fattigare liv. Men om du är kaffesmart med Nescafé Azera har du råd att gå på bio – 44 gånger om året. Och om det knappt finns så många filmer du faktiskt vill se kan du ju lösa dilemmat med de extra slantarna genom några lyxiga restaurangbesök efteråt.

2. Åka tur och retur till New York

Foto: Unsplash.com

Du kommer inte ångra en resa, i synnerhet inte till New York! Boka en resa till tidigt i vår så har du något att se framemot när dagarna består av stress och snöslask. Med Nescafé Azera som alternativ till kafé-kaffe får du samma höga kvalitet och pengar över. Medan du letar resor och drömmer dig bort passar det förstås perfekt att njuta av en kopp. 

3. Fixa gymkort

För de slantarna du sparar genom att byta ut take away-kaffet har du definitivt råd med ett årskort på gymmet – och det räcker nog dessutom till ett par nya träningsskor. Smart investering om du är student och inte har råd att med så mycket mer än käk och kurslitteratur.

4. Köpa den där drömkappan

Du har tittat på den länge nu och lika mycket som den är superfin är den snordyr. Men när du sparar in på andra saker har du faktiskt råd att slå till. Och när du kan är det faktiskt smartare att satsa på en klassiker du vill bära i flera säsonger än något halvdant som du tröttnar på innan februari månad är över.

5. Ge bort en spahelg till din bästis

Med pengarna du sparar på ditt kaffedrickande har du råd att skämma bort din kompis (och dig själv) rejält! Bjud en av dina favoritpersoner på en avkopplande spa-helg utanför stan: prata ikapp om allt ni missat medan ni plaskar runt i en uppvärmd pool eller glider runt i varsin morgonrock.

FAKTA:

Nescafé Azera tar kaffet till dig – oavsett var du befinner dig. Här är de nya sorterna.

Foto: Pressbild

Espresso

100 procent rent Arabica-kaffe med en sofistikerad, fruktig arom och sammetslen krämighet. Möjliggör en mängd olika kaffevarianter som macchiato eller caffè latte. 

Americano

Arabica-kaffe med inslag av Robusta med en rik smak och balanserad arom.

Espresso Intenso

100 procent rent Arabica-kaffe som är rostad något mörkare än en vanlig espresso. Den är smakrik, har en intensiv arom och är en bra grund för t.ex. en läcker macchiato om den blandas med mjölk. 

Tips! Är du sugen på latte? Häll 6 cl kokande vatten i en kopp och tillsätt två teskedar Nescafé Azera Espresso. Skumma sedan mjölken med en mjölkskummare och häll 22 cl varm mjölk i kaffet. Voila!

Du hittar alla kafferecept HÄR.

I samarbete med Nescafé.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!