Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Salladswrap med gröna linser, rostad butternut, ugnsrostade körsbärstomater & tahini

Här kommer ett enkelt och gott recept på en perfekt och god lunch! Hur gott låter inte salladswrap med gröna linser, rostad butternut, ugnsrostade körsbärstomater & tahini!

Foto: Hanna Göransson/ Metro Mode

Gröna linser:
Koka gröna linser enligt anvisningarna på förpackningen. Stek sedan linserna i kokosolja med lite vitlök, örtsalt, spiskummin, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och en gnutta agave sirap.

Ugnsrostad butternut & ugnsrostade tomater
Sätt ugnen på ca 180 C. Dela pumpan och gröp ur pumpakärnorna. Skär pumpan i bitar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även på körsbärstomater på plåten. Ringla lite olivolja över alltihop. Ha på salt och peppar. Låt stå i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk och tomaterna härligt rostade.

Serveringsförslag:
Lägg ett salladsblad på en tallrik. Lägg på en klick stekta gröna linser. Skär den rostade butternuten i mindre bitar som du lägger ovanpå linserna, lägg även på tomaterna. Purjolök, rödlök, avokado, ringlad tahini och sesamfrön är väldigt gott att toppa med.

Fri från:
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter, utan ägg.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!