Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Seg maräng, lemoncurd och grädde fixar vårens godaste pavlovabakelse

Har du fest, kalas eller middagsbjudning planerat framöver? Då måste du bara testa Cassandras pavlova-bakelsen med seg maräng, syrlig lime och lemoncurd och lättvispad grädde – serverad med en skål färska bär. Det blir nämligen inte godare än så här. Bästa av allt? Bakelsen är busenkel och passar de allra flesta! 

Pavlova-bakelsen består av en stor maräng (som är underbart seg i mitten).

Fylld av lime och lemoncurd i det här fallet. Går enkelt att göra egen curd (recept nedan) eller köpa färdig – det väljer du själv. Gillar du inte lemoncurd så testa att fylla din bakelse med något annat gott, tex nutella.

När du brett ett generöst lager med curd på din bakelse är det dags att toppa med grädde.

Lättvispad och fluffig grädde passar riktigt bra på den här marängbakelsen. Dekorera med marsipan eller annat fint/gott du har hemma.

Servera bakelsen med en skål färska bär som hallon och jordgubbar.


Marängbotten:

Äggvita från 3 ägg

1 tsk citronsaft

2,5 dl strösocker

2 tsk maizena

En nypa salt

 

Topping:

Lime och lemoncurd
Vispgrädde

Servera med färska bär

 

Gör så här:

1. Vispa äggvita och salt i en ren bunke med elvisp tills det bildats skum.

2. Rör ner lite socker i taget medan du vispar tills glansig maräng bildats.

3. Rör slutligen ner maizena och citronsaft och rör ihop. Marängtest: Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängen rör på sig.

4. Häll över marängsmeten i en sprits med stort munstycke och spritsa ut cirklar på plåt med bakplåtspapper. Gör två varv längs cirkelns kanter så att det bildats en naturlig skål.

5. Baka marängskålarna i ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter. Därefter drar du ner till 100 grader – och grädda i ytterligare en halvtimme.

6. Låt svalna helt innan du fyller på med curd (köpt eller hemgjord) och vispad grädde.

 

Lime & lemoncurd:

3 ägg

1,75 dl socker

Skal och saft från 1 citron

Skal och saft från 1 lime

75 g smör

 

Gör så här:

1. Ta fram värmetålig bunke och kläck äggen som du sedan vispar upp.

2. Tillsätt socker och saft/skal från citron och lime.

3. Placera skålen över kastrull med kokande vatten och rör om tills curden nått önskad konsistens. Ca 15-20 minuter.

4. Klicka sist i tärnat smör som får smälta under omrörning. Förvara i glasburk i kylen.

 

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!