Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Skippa småsnacket – här är 7 saker som introverta helst pratar om på minglet

Är du introvert? Då gillar du troligtvis inte att mingla, men det betyder inte att du är osocial. Här är sju saker som introverta helst snackar om under minglet – och att skippa det ytliga pratet verkar vara en bra idé!

mingelFoto: Samantha Gades & Autri Taheri / Unsplash

Att mingla kan för många ses som en mardröm och vad man ska prata om är kanske den största frågan. Är du extrovert tycker du förmodligen att det är enklare att socialisera dig bland nya människor, men för den introverta kan det kännas jobbigt. Det var Jenn Granneman, författare av boken The Secret Lives of Introverts, som ställde sig frågan vad introverta personer hellre har för samtalsämne. I en Facebook-grupp fick personer dela med sig av vad de föredrog att prata om under ett mingel – här är sju ämnen som introverta personer gärna snackar om:

1. Stora drömmar i livet

Prata om vad du jobbar mot, dina mål och planer framöver. Det är också intressant att diskutera vad som motiverar och inspirerar dig!

2. Vad som verkligen händer i ens liv

Försök att öppna upp dig, vad händer egentligen i ditt liv? Skippa kallpratet. Berätta om hur du gick vidare från en tuff situation, berätta om din kärlek eller någon speciell person som du har träffat.

3. Livets lärdomar

Prata om vad du har varit med om i livet och vad du har lärt dig av olika situationer och händelser.

4. Universums oändliga frågor

Att komma in på djupa frågor kan för många vara ett intressant samtalsämne. Finns det liv utanför jorden? Hur stort är universum? Ni kommer garanterat ha mycket att fundera över när ni väl börjar prata!

5. Genuina samtalsämnen

För en introvert person kan det vara viktigt att prata om det som känns genuint. Prata om sådant som faktiskt är av intresse! Fråga inte personen “bara för att” ha något att fråga.

6. Intelligenta konversationer

Att lyssna på någon som är kunnig inom ett ämne och kan lära dig något nytt är både spännande och lärorikt!

7. Vad man kämpar med just nu

Här pratar vi inte om att känna sympati för en person – snarare empati. En introvert person hör gärna om andras motgångar och problem för att kunna hitta en möjlig lösning.

Källa: SvD Perfect Guide Introvertdear

Läs också: 43 tips på samtalsämnen för att undvika pinsam tystnad

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!