Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Smarrig ginpasta med sotad citron!

Internationella Gin & Tonic – dagen till ära har matkreatören Gabriella Skog tillsammans med Gordons gin tagit fram ett ljuvligt lättlagat recept med smak av gin och citron.  

Den krämiga pastan med grillade citroner passar lika bra till vardagsmiddagen som till festen, den är enkel att tillaga och kommer garanterat göra succé på helgens middagar.

”Jag älskar att testa nya smaker och det roliga med det här projektet var att kombinera ginens kryddighet med traditionellt italienska smaker som tomat och basilika. Detta är ett väldigt enkelt recept som alla kan göra och det smakar gudomligt!” säger Gabriella Skog, Nordisk matkreatör.

Se receptet nedan!

Läs även:

Svalkande Gin & Tonic – sorbet.

5 supervarianter på Gin & Tonic!

Fira internationella Gin & Tonic-dagen.

Studie: Det här är den bästa drinken för dig som är pollenallergiker.

Rigati alla Gin med sotad citron

Rigati alla Gin med sotad citron

Du behöver

ca 4 portioner

Olivolja
400 g pasta Rigati
1 ekologisk citron
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk chiliflakes
200 g tomatpuré (en tub)
1 dl Gordon´s Sicilian Lemon Distilled Gin
2 dl grädde
25 g smör
Salt, peppar, socker
100 g parmesan
Färsk basilika

Gör så här

1. Fyll en stor kastrull med vatten och sätt på hög värme. Kasta i en handfull salt och koka upp medan du gör din andra förberedelser.

2. Dela citronen på mitten och grilla halvorna med snittsidan ned i en torr panna på hög värme, tills snittytan är mörk, sotad och karamelliserad. Ställ åt sidan.

3. Riv parmesan och ställ åt sidan.

4. Finhacka all lök. Värm en större gryta alternativt en djup stekpanna på medelvärme med ca 0,5 dl olivolja i. Tillsätt schalottenlöken och låt den tillagas tills den är genomskinlig utan att ta färg, ca 5 minuter. Tillsätt sedan även vitlöken och chiliflakes (mängd efter preferens) och låt gå ca 2-3 minuter till. Fyll på med olivolja om pannan någon gång känns torr.

5. Tillsätt hela tuben tomatpuré och låt den brynas tills den blivit klarröd och karamelliserad, ca 5-6 minuter. Den får gärna fastna lite i botten av pannan, men ska inte brännas. Tillsätt gin och deglasera pannan, rör om och skrapa bort det som fastnat i botten. Låt reducera på låg värme i ca 2 minuter.

6. Tillsätt grädden och låt puttra på låg värme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar, ibland kan det även behövas 1-2 tsk socker för att bryta av. Tillsätt smörklicken och rör om.

7. Koka upp pastan enligt anvisningar på förpackningnen. När pastan är al dente: Tillsätt ca ½ till 1 dl pastavatten till såsen, häll sedan av pastan och blanda ned all pasta ned i såsen. Rör om. Tillsätt saften från en sotad citronhalva, samt ¾ av den rivna parmesanen. Rör om ordentligt tills osten smält och såsen är krämig, glansig och täcker pastan. Salta och peppra vid behov.

8. Servera pastan med resten av den rivna parmesanen, färsk pasilika och lite ringlad olivolja.

Recept: Gabriella Skog

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!