Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Sommarens godaste toast skagen är pimpad med chili, lime och koriander

Älskar du klassikern toast skagen och är svag för asian fusion? Då kan den här förrätten verkligen vara någonting för dig! Här varvas nämligen det bästa av två världar när handskalade räkor, formfranska och löjrom möter het chili, syrlig lime och krispig koriander.  

Metro Modes Cassandra står bakom receptet som du enkelt snor ihop på fem minuter.

Vattnas det i munnen? Testa då receptet redan i sommar! Vi lovar att du inte kommer att bli besviken.

 

Du behöver: 

1/5 kg räkor med skal eller handskalade (ca 200 g) i lag

2 dl majonäs

1/2 dl creme fraiche

Saft och rivet skal från 1 lime

Finhackad färsk röd chili (efter styrka)

1 tsk paprikapulver

1 finhackad rödlök

Finhackad koriander

 

Till servering: 

Formfranska (rostbröd)

Löjrom

Sesamfrön (kan uteslutas)

 

Gör så här: 

1. Skala räkorna om de har skal. Häll annars bort dem från lagen.

2. Rör samman majonäs, creme fraiche, saft och skal från lime, paprikapulver, färsk chili och en del av räkorna i en skål.

3. Rosta bröden och skär sedan i hälften.

4. Placera röran på bröden och toppa med några fler räkor, finhackad rödlök och koriander.

5. Avsluta med en klick löjrom.

 

Tips: Avsluta med lite sesamfrön för ytterligare asiatisk touch.

 

Recept och foto: Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!