Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Superenkel melonglass – sommarens godaste (och enklaste) dessert

Är du också en trogen glassälskare som känner att det blivit lite mycket av det goda den senaste tiden? Ha förtröstan, nedan delar vi med oss av ett betydligare nyttigare alternativ, utan att tumma på smaken!

Foto: The Grove Bend Kitchen/BBC Food

Med några enkla medel kan du förvandla din favoritmelon till den godaste gräddglass! Med hjälp av kesella och lite vanilj skapar du ren magi på tallriken med gurkväxten som odlats i tusentals år för sitt söta och goda fruktkött. Även kärnorna är en populär ingrediens i många maträtter och som snacks.

Använd den melonsort du tycker bäst om! Du hittar receptet nedan.

Melonglass

Melonglass

Du behöver:

4 portioner

700 g melon (valfri)

250 g Kesella vanilj

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Skär ut melonköttet i kuber och frys in dem (Det är lättare att frysa kuberna i ett enda lager och inte på varandra, gärna med lite mellanrum, annars bildar de lätt en stor klump som är svår att mixa).

Mixa den frysta melonen med ­Kesella och vaniljsocker.

Foto: BBC Food

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!