Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Välkomna hösten med krämig sparrissoppa och vitlöksfrästa champinjoner 

Hösten väntar runt hörnet och vare sig vi vill det eller inte kommer snart kallare vindar att knacka på dörren (BRR)! Men misströsta inte. Tänd ett par ljus och luta dig tillbaka i soffan med en mysig pläd och en skål het sparrissoppa. Servera med ett vitt och fluffigt bröd!

Du behöver:

300 gram sparris

100 g champinjoner

½ gul lök

1 klyfta vitlök

1 cm finhackad färsk chili

1,5 dl grädde

3 dl utblandad grönsaksbuljong

Olivolja

Gör så här:

Skär sparris i små bitar och släng den nedersta trådiga delen. Skär även chili och gul lök i fint.

Fräs allt i stekpanna med lite olivolja.

Häll sedan över grönsaksbuljong och grädde och låt sjuda på medelstark värme i minst fem minuter.

Medan soppan sjuder steker du upp halverade champinjoner med lite smör och en klyfta vitlök (ta mer om du älskar vitlök).

Mixa soppan med stavmixer och vänd sedan ner de vitlöksfrästa champinjonerna.

Dekorera soppan med kokt sparris och servera med gott, smakrikt bröd.

Recept & foto: Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!