Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vår nya frukostfavorit är helt klart bakad saffransgröt (du måste testa)!

Varm gröt med skummad mjölk hör vinterfrukosten till – i alla fall om vi får bestämma. Här har vi tagit den lena mannagrynsgröten ett steg längre, genom att blanda ner saffran i smeten – och baka den i ugnen. Ut kommer den godaste julgröt vi någonsin smakat! 

Det här receptet måste du verkligen testa. Toppa med skummad mjölk, färska bär (tex blåbär eller björnbär) och rostade kokosflarn.

Mannagrynsgröt är gott som det är, men också supersmarrigt att smaksätta. Saffransdoften fyller hemmet med en känsla av jul och smaken är försvinnande god.

Du behöver (till 2 portioner):

4 dl mjölk

1/2 dl mannagryn

1 krm salt

Saffran efter smak – ca 1/2 paket

Till toppingen:

Kokosflarn

Flytande honung

Gör så här. 

Koka upp mjölken i kastrull.

Blanda ner mannagryn, salt och saffran under omrörning tills gröten tjocknar (ca 5 minuter).

Häll gröten i en ugnssäker form, ringla över lite honung och strö över lite kokosflarn.

Baka i ugnen på 250 grader ca 15 minuter tills gröten fått fin yta.

Till serveringen: Värm och skumma mjölk, häll över gröten och strö över färska bär.

 

Föredrar du pannkakor till helgfrukosten? Spana in receptet med plättar med smak av jul >>

Recept & foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!