Nöje

Varva ner i julstressen – 5 glöggställen i Stockholm som ger den perfekta julkänslan

Det är bara två veckor kvar till jul och det är dags att maxa julmyset. Det gör du bäst med en kopp varm glögg och några krispiga pepparkakor. Är du ute i julruschen känns kanske glöggmuggen långt borta. Vi listar fem ställen i Stockholm där du kan varva ner mellan julklappsinköpen.

glogg-i-stockholmFoto: Unsplash

Vad ger en inte en härligare julkänsla en att kura in sig med en varm glögg och en filt? Bara för att du måste springa runt halva stan och leta efter den perfekta julklappen så behöver du inte avstå från mys med glögg. Det finns faktiskt flera ställen i Stockholm där du kan mysa in dig, dricka glögg och få julstämning. Här nedan listar vi våra favoritställen.

Dricka glögg i Stockholm - Café Kaffekoppen

Dricka glögg i Stockholm - Café Kaffekoppen

Café Kaffekoppen serverar glögg och lussekatter vid jul. Sitt och titta ut över ett juligt Gamla Stan. Om inte detta ger dig julstämning som kommer nog tyvärr inget ge dig det.

Var: Stortorget 20, Gamla Stan

Foto: Café Kaffekoppen

Nästa bild
Dricka glögg i Stockholm - La Colline

Dricka glögg i Stockholm - La Colline

Efter julshoppingen kan du hoppa in och värma dig med årets kanske mest uppmärksammade glögg. På brasseriet La Colline på Götgatan serveras nämligen Stockholm Bränneris populära Gin & tonic-glögg.

Var: Götgatan 29

Foto: @brasserielacolline

Nästa bild
Dricka glögg i Stockholm - Cadierbaren Grand hotel

Dricka glögg i Stockholm - Cadierbaren Grand hotel

Är du ute efter att dricka glögg i en riktigt mysig och lyxig miljö ska du ta dig till Grand hotel och Cardierbaren. Här kan du sitta i mysiga fåtöljer och titta ut över Gamla Stan och Strömkajen.

Var: Södra Blasieholmshamnen 8

Foto: @grandhotelstockholm

Nästa bild
Dricka glögg i Stockholm - Rosendals trädgård

Dricka glögg i Stockholm - Rosendals trädgård

Fira tredje advent på Rosendals trädgård, den 17 december ordnar de en julig eftermiddag. Njut av eldar, vedugnspizza och värm dig med en rykande het glögg i glöggbaren. Baren har öppet från klockan 14.00.

Var: Rosendalsvägen 38

Foto: Rosendals trädgård

Nästa bild
Dricka glögg i Stockholm - Mr French

Dricka glögg i Stockholm - Mr French

Sitt vid vattnet på Skeppsbrokajen och njut av utsikten över Skeppsholmen, Gröna Lund och Djurgården. En mer stämningsfull utsikt är nog svår att få tag på. Att du dessutom kan njuta av en kopp glögg på Mr French höjer julstämningen till nya nivåer.

Var: Tullhus

Foto: Mr French

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!